Jeppe Aakjær - fællessange og fortælling

Jeppe AakjærJeppe Aakjærs sange og fortællinger er billeder af en svunden tid, som samtidig rummer folkelige og eksistentielle problemstillinger, der stadig er gældende.
Vi synger et udvalg af hans sange og ledes igennem tekster og musik af Jesper Moesbøl, tidligere højskoleforstander og nuværende undervisningskonsulent i Kulturministeriet.
Gurli fortæller Jeppe Aakjærs historie ”Guds og verdens børn”, som begynder således: ”Missionen var kommet drivende over egnen, som havgusen, der bringer alle blomster til håbløshed …”
Historien, der både er morsom og tragisk, handler om forholdet mellem ubekymret livskraft og religiøs énsporethed. Et emne, der ikke har mistet sin aktualitet.

Reference:
Seniorhøjskolen Odense. Temadag om Jeppe Aakjær, den 15. januar 2015
Oprindeligt var det meningen, at Professor Johs. Nørregaard Frandsen skulle have indledt dagen med et oplæg om Jeppe Aakjær, en af Danmarks mest betydningsfulde digtere. Men han måtte melde afbud pga. sygdom.
Heldigvis havde højskoleparret Gurli Buch-Hansen og Jesper Moesbøl som havde et planlagt oplæg med sang og fortælling om eftermiddagen, mulighed for at dække hele dagen.
Det blev en fremragende dag.
jespergurliJesper M. causerede over Aakjærs politiske engagement som fortaler for de små og svageste i datidens Danmark udtrykt gennem de sange, vi kender så godt og stadigvæk gerne synger. Afvekslende spillede Jesper M. for til et kendt og mindre kendt udvalg af Aakjærs sange.
Gurli B-H. demonstrere sine fortælleevner med en gribende, ikke særlig kendt Aakjær-historie: ”Guds og verdens børn,” der begyndte således: ”Missionen var kommet drivende over egnen som havgusen, der bringer alle blomster til håbløshed…".
Seniorhøjskolen Odense kan varmt anbefale Gurli Buch-Hansen og Jesper Moesbøl til lignende arrangementer. (På Seniorhøjskolens vegne Jens M. Rasmussen)