Større værker

Jeg har i flere år arbejdet med at gøre romaner eller andre større værker til fortællinger. Ideen er både at levendegøre værkets handling og at fastholde dets budskab. 

løver

Den evige broders øje. En legende af Stefan Zweig
Er det muligt for mennesket at leve livet igennem – uden at gøre sig skyldig over for hverken mennesker eller Gud? Dette spørgsmål stiller Stefan Zweig i legenden ’Den evige broders øjne’ om en indisk adelsmand, som blev lovprist af sit folk, men glemt af historien.
Klik i venstremenuen for at læse mere.

Arn fortællingen – en romantrilogi af Jan Guillou
En fortælling over Vejen til Jerusalem, Tempelridderen og Riget ved verdens ende.

I det Herrens år 1187 fandt den navnkundige tempelridder, Arn de Gothia, sig selv liggende på slagmarken neden for Hattins Horn i det Hellige Land. En eller anden havde givet ham lidt vand, så han var vågnet op. Han følte med hænderne hen over ansigtet, de blev blodige, og kort efter gik det op for ham, hvad det var, der var ved at ske. Saracenernes hærfører, Saladin, havde slået deres kristne hær i denne hellige krig – hermed ville kristenheden gå under i det Hellige Land. 
Klik i venstremenuen for at læse mere.

Gunlød fortællingen – en roman af Svava Jakobsdottir
Den islandske forfatter, Svava Jakobsdottir, skrev i 1990 en roman over den gamle nordiske myte om Gunlød, som var vogter af skjaldens mjød. Hun satte den gamle historie ind i en nutidig ramme, hvor den overordnede handling foregår i København i 1986 – året for atomkraftkatastrofen i Tjernobyl. 
Klik i venstremenuen for at læse mere.